Nyomtatott lap megrendelése
1 darab újság (790 Ft)
1 éves előfizetés - 6 lapszám (4.140 Ft)
Kijelölések törlése
Online lap megrendelése
1 hónap (550 Ft)
1/2 éves előfizetés (1.500 Ft)
1 éves előfizetés (2.400 Ft)
Kijelölések törlése
Aktualitásaink

GREENERATION

Címkék: Aktuális
Öt állomásból álló vándorkiállítást indít útnak 2013 tavaszán a környezetkímélő és emberközpontú irodai munkavégzés, a fenntartható új üzleti modellek és felelős vállalkozások meghonosításának legnagyobb hazai képviselője, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért.

A KÖVET Egyesület közreműködésével 15 év alatt 120 cégnél 18 ezer dolgozó több mint 300 ezer négyzetméter irodát alakított át a Zöld Iroda Program keretében olcsóbbá, tisztábbá, energiatakarékossá, környezetkímélővé és emberbaráttá. Az egyesület a pályakezdő generáció lendületére és kreativitására is számít ezen a területen, hiszen friss diplomásként ők sem szeretnének túlfűtött-túlhűtött, energiapazarló, hulladékgyártó irodában, neonfényben, papírhalmok között dolgozni. Nekik szól a Greeneration kampány, amely idén tavasszal öt nagy vidéki egyetem karrierexpójára juttatja el a zöld mintairodaként berendezett rendezvénykamionját, amely kézzelfoghatóan, testközelből mutatja be, milyen lehet egy irodai környezet, ha azt tudatosan, környezet- és emberbarát módon alakítják ki.

A Zöld Iroda Roadshow kamionja először március 13-án a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában, a Tavaszi Állásbörzén mutatkozott be, utána áprilisban a győri, a miskolci, a pécsi és a debreceni egyetemi állásbörzékre látogat el.A mintairoda berendezési tárgyai mind újrahasznosíthatók, a polcokon környezetbarát irodaszerek fekszenek, működése víz- és energiatakarékos, a nagyobb zöldfelületeknek köszönhetően a levegő tisztább, kialakítása ergonomikus. A program szakemberei az egyes helyszíneken a megvalósításhoz ötleteket, elméleti tudást és gyakorlati kialakítási módszereket is adnak. Az érdeklődőket a zöldmunkahelyekről szóló kerekasztal beszélgetés is várja.

A roadshow ideje alatt folyamatosan frissülő információkkal működik a Greeneration programjának honlapja a www.greeneration.hu weboldal, ahol nemcsak a zöldgondolkodás alapelveiről, a zöldiroda kialakításáról, tippekről, hasznos információkról olvashatnak a fiatalok, hanem az Irodai Ökométer Teszttel megmérhetik, hogy mennyire érvényesül környezetükben a zöld szemlélet. Az Greeneration Kvízzel bárki kiderítheti, hogyan hatja át a környezetbarát gondolkodás az életmódját. Megtudhatja, hogy mekkora vízveszteséget okoznak például a csöpögő csapok, mennyi az optimális irodai hőmérséklet, milyenek a környezetkímélő tisztítószerek. Az Ökolábnyom Kalkulátor pedig az általunk okozott környezeti terheket méri. A kampány Facebook és Twitter oldala a vélemények, fórumok, tippek, a kollektív gondolkodás, az aktív eszmecserék virtuális kerekasztala.

A roadshow állomásain kérdőívet kitöltők között fődíjként nagy értékű e-book olvasót sorsolnak ki, melyről a honlapon lehet tájékozódni.

A Greeneration Roadshow állomásai:

Szeged: 2013. március 13.

Győr: 2013. április 9.

Miskolc: 2013. április 10.

Pécs: 2013. április 16.

Debrecen: szervezés alatt

A KÖVET Greeneration programja az Új Széchenyi Terv keretében, a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0090 pályázat segítségével valósul meg.

További információ:

Csizmadia Edit, KÖVET Egyesület,

csizmadia@kovet.hu

tel: 06/1/473-2290


Legolvasottabb cikkeink
Magvas gondolatok:  liszt, ami nem búza

Magvas gondolatok: liszt, ami nem búza

Néhány héttel ezelõtt vettem teljes kiõrlésû tönkölylisztet. Végignézve a különbözõ...
Tovább a teljes cikkre
Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

2012. április 21-én, a Construma társrendezvényeként került sor a Ma&Holnap magazin...
Tovább a teljes cikkre
Tengeri szélerőművek

Tengeri szélerőművek

Köztudott, hogy Magyarország nem tartozik a szélenergia nagyhatalmak közé. Habár már nálunk...
Tovább a teljes cikkre
Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Újabb – összesen nettó 1,267 milliárd forint keretösszegû – nyilvános...
Tovább a teljes cikkre
Helyünk a világban

Helyünk a világban

2012 nyár eleje sûrû programot kínált a zöld témák iránt érdeklõdõknek. Három...
Tovább a teljes cikkre
Új utakon a hulladékgazdálkodás

Új utakon a hulladékgazdálkodás

Sok új, a hétköznapokban is jól hasznosítható információval térhetett haza az a...
Tovább a teljes cikkre
Előfizetés