Nyomtatott lap megrendelése
1 darab újság (790 Ft)
1 éves előfizetés - 6 lapszám (4.140 Ft)
Kijelölések törlése
Online lap megrendelése
1 hónap (550 Ft)
1/2 éves előfizetés (1.500 Ft)
1 éves előfizetés (2.400 Ft)
Kijelölések törlése
Aktualitásaink

Mitől lesz felelős a jövő vállalkozása?

Milyen lesz a világ és Magyarország 2020-ban? Milyenek ma, és milyenek lesznek a vállalatok 2020-ban? Errõl osztják meg gondolataikat a KÖVET Egyesület XVII., Vállalkozás 2020 címet viselõ konferenciájának elõadói és szereplõi a részvevõkkel 2012. október 17-én a Hotel Gellértben. A konferencia fõvédnökei Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelõs államtitkár. A konferenciához kapcsolódó esemény a 10. jubileumi Ablakon Bedobott Pénz Program díjátadó és a Dr. Georg Winter-életmûdíj ünnepélyes díjátadó és gálavacsora.
Még napjainkban is többségi véleményként tartja magát az a közvélekedés, hogy a vállalkozások célja kizárólag a profitteremtés. Számos olyan – a fenntarthatóságban akár élharcosnak számító – cég is létezik, ahol meglepő ötletnek számít, hogy a menedzserek jutalma CSR mutatóktól is függjön; találunk azonban olyanokat is, ahol ez már nem számít újdonságnak.

Egyre inkább terjed az a KÖVET által megfogalmazott gondolat, amely kiszélesíti a vállalatok küldetését és felelősségét az egész társadalomra. Sőt, az Európai Bizottság új CSR stratégiája erre épül: az értékek – nemcsak a pénz! – megosztására.

A kérdésekre kell lennie magyar válasznak; olyannak, amely a hazánkban működő cégek jövőjét tudatosan tervezi és irányítja, kormányzati és vállalkozói szinten egyaránt. Hogyan alakítják majd az üzleti életet és a társadalmat az olyan tendenciák, mint az egyre mélyülő globalizáció, a demográfiai változások, a természeti erőforrások fokozatos kimerülése, a technológiai fejlődés felgyorsulása, a világot érintő egészségügyi kihívások és a társadalmi megosztottság?

Hogyan fogják befolyásolni ezek a folyamatok a vállalkozások értékteremtő képességét, amely hozzájárul a gazdasági, társadalmi fejlődéshez és a környezet állapotának javulásához? Erről osztják meg gondolataikat a konferencia vezető előadói:

* Dr. Cséfalvay Zoltán, parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár

* Hans Daems, a CSR Europe alelnöke, a Hitachi Europe vállalati külső kapcsolatok igazgatója

* Molnár-Bánffy Kata, kommunikációs szakértő, a Ladies First vezető tanácsadója és alapítója, a MOL-csoport volt szponzorációs vezetője

* Dr. Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület főtitkára, a Pannon Egyetem docense

* Dr. Zacher Gábor, toxikológus

* Dr. Georg Winter, a környezettudatos vállalatirányítás úttörője, egykori gyáriparos, jogász

Az Európai Bizottság új CSR stratégiájában is említett Enterprise 2020 programról – a jövő vállalkozásának koncepciójáról – a konferencián Hans Daems, a CSR Europe alelnöke, a Hitachi Europe vállalati külső kapcsolatok igazgatója tart műhelymunkát. A jövő vállalkozásának CSR, környezetvédelmi és energetikai kihívásai című szekciókat a KÖVET Egyesület munkacsoportjainak vezetői moderálják. A konferenciát a vállalkozások jövőjéről szóló, Dr. Cséfalvay Zoltán, parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár részvételével folytatott kerekasztal-beszélgetés zárja.

A konferenciához kapcsolódó esemény a 10. jubileumi Ablakon Bedobott Pénz Program díjátadó és a Dr. Georg Winter-életműdíj ünnepélyes díjátadó és gálavacsora. A KÖVET Egyesület az Ablakon Bedobott Pénz Program keretében Környezeti Megtakarítás Díjakkal az elmúlt 5 év legsikeresebb vállalati beruházásait és fejlesztéseit jutalmazza, amelyek egyszerre járnak környezeti és gazdasági haszonnal.

A Dr. Georg Winter-életműdíjjal a vállalat és fenntarthatóság határterületén működő bajnokok munkásságát ismerik el, amelyet az a magánszemély kaphat, aki életművével segítette a magyar gazdasági szféra fenntartható fejlődéssel való összhangját.

Kedvezményes online jelentkezési lehetőség 2012. szeptember 10-ig!
Részletes program: www.kovet.hu

A konferencia szakmai partnere a CSR Europe, az SGS Hungária Kft. és a BÜCHL Hungária Kft., a BCCH, a HBLF, a Magyar Innovációs Szövetség és az MGYOSZ.
Legolvasottabb cikkeink
Magvas gondolatok:  liszt, ami nem búza

Magvas gondolatok: liszt, ami nem búza

Néhány héttel ezelõtt vettem teljes kiõrlésû tönkölylisztet. Végignézve a különbözõ...
Tovább a teljes cikkre
Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

2012. április 21-én, a Construma társrendezvényeként került sor a Ma&Holnap magazin...
Tovább a teljes cikkre
Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Újabb – összesen nettó 1,267 milliárd forint keretösszegû – nyilvános...
Tovább a teljes cikkre
Tengeri szélerőművek

Tengeri szélerőművek

Köztudott, hogy Magyarország nem tartozik a szélenergia nagyhatalmak közé. Habár már nálunk...
Tovább a teljes cikkre
Helyünk a világban

Helyünk a világban

2012 nyár eleje sûrû programot kínált a zöld témák iránt érdeklõdõknek. Három...
Tovább a teljes cikkre
Új utakon a hulladékgazdálkodás

Új utakon a hulladékgazdálkodás

Sok új, a hétköznapokban is jól hasznosítható információval térhetett haza az a...
Tovább a teljes cikkre
Előfizetés