Nyomtatott lap megrendelése
1 darab újság (790 Ft)
1 éves előfizetés - 6 lapszám (4.140 Ft)
Kijelölések törlése
Online lap megrendelése
1 hónap (550 Ft)
1/2 éves előfizetés (1.500 Ft)
1 éves előfizetés (2.400 Ft)
Kijelölések törlése
Hármas oldal

Nyáron is aktívan

Doró Viktória, 2012.08.07.
Címkék: Hármas oldal
Most, amikor ezeket a sorokat írom, rekkenõ hõség tombol kint és bent egyaránt. Tipikusan olyan nap a mai, amikor az ember vízpartra vágyik, és nem egy légkondicionálást nélkülözõ iroda szaunaszerû falai közé.
Ilyenkor, nyáron minden lelassul. Lassabban gondolkodunk, lassabban reagálunk, tompábbá válunk. Valamit tudhatnak a mediterrán térségben élők, akik déli 12 és délután 4 óra között elvonulnak egy kicsit hűsölni, hogy aztán újult erővel vethessék magukat a munkába. Talán már nem is kell olyan sokat várnunk arra, hogy nálunk is bevezessék a délutáni sziesztát, hiszen az elmúlt évtizedben – eddig – csak 2008 nem bizonyult rekord melegnek! Azonban amíg ez nem történik meg, sajnos kénytelenek leszünk munkával tölteni ezt az időszakot (is).

Szerencsére a Ma & Holnap háza táján nem állt meg az élet! Egyelőre nyoma sincs a nyári fásultságnak, épp ellenkezőleg: tele vagyunk tervekkel, ötletekkel. Az elmúlt két hónapban sikerrel zártunk több saját szervezésű rendezvényt, melyek közül kiemelkedett az április 21-én a Construma kísérőrendezvényeként megtartott "Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa" című konferencia. Az eseményről készült képes beszámolót Rendezvények rovatunkban olvashatják.

E lapszámunk kiemelt témája a megújuló energiák, így górcső alá vesszük a geotermikus, a víz- és szélenergia hasznosítási lehetőségeit, valamint szétnézünk, milyen változások történtek világszerte e téren. Új rovatot is indítunk Zöld marketing címmel, ahol szakértőinknek, a Tailor Marketing munkatársainak hasznos tanácsaival ismerkedhetnek meg az Olvasók. Ugyanakkor újraindítjuk Ökodizájn rovatunkat, melyben ez alkalommal az ökodivattal foglalkozunk.

Végül, de nem utolsósorban egy örömteli hírről is beszámolhatok: elindult – régóta tervezett – blogunk, ahol a magazinból kimaradt témákról, a szerkesztőség kulisszatitkairól számolunk be. Elmeséljük, merre jártunk és miket láttunk/hallottunk, legyen szó szabadtéri fesztiválról vagy hivatalos konferenciáról. Nem titkolt célunk, hogy megmutassuk, hogyan "lopjuk be" a környezettudatos életmódot a mindennapjainkba.

Lehet, hogy nyáron még a fű sem nő, de mi ilyenkor is minden erőnkkel azon dolgozunk – a technika vívmányait felhasználva –, hogy mindenkivel (értsd: MINDENKIVEL) megértessük: ha nem változtatunk pazarló életvitelünkön, fogyasztói szokásainkon, akkor rövid időn belül beigazolódhatnak Láng István professzor úr szavai, és a fenntarthatóság helyett már csak a túlélés lesz a cél...

Doró Viktória
főszerkesztő
Legolvasottabb cikkeink
Magvas gondolatok:  liszt, ami nem búza

Magvas gondolatok: liszt, ami nem búza

Néhány héttel ezelõtt vettem teljes kiõrlésû tönkölylisztet. Végignézve a különbözõ...
Tovább a teljes cikkre
Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

2012. április 21-én, a Construma társrendezvényeként került sor a Ma&Holnap magazin...
Tovább a teljes cikkre
Tengeri szélerőművek

Tengeri szélerőművek

Köztudott, hogy Magyarország nem tartozik a szélenergia nagyhatalmak közé. Habár már nálunk...
Tovább a teljes cikkre
Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Újabb – összesen nettó 1,267 milliárd forint keretösszegû – nyilvános...
Tovább a teljes cikkre
Helyünk a világban

Helyünk a világban

2012 nyár eleje sûrû programot kínált a zöld témák iránt érdeklõdõknek. Három...
Tovább a teljes cikkre
Új utakon a hulladékgazdálkodás

Új utakon a hulladékgazdálkodás

Sok új, a hétköznapokban is jól hasznosítható információval térhetett haza az a...
Tovább a teljes cikkre
Előfizetés