Nyomtatott lap megrendelése
1 darab újság (790 Ft)
1 éves előfizetés - 6 lapszám (4.140 Ft)
Kijelölések törlése
Online lap megrendelése
1 hónap (550 Ft)
1/2 éves előfizetés (1.500 Ft)
1 éves előfizetés (2.400 Ft)
Kijelölések törlése
Gazdaság

MFB NAPOK 2008

Címkék: Cégtársadalom
Az MFB, az ország fejlesztési bankja regionális programot szervezett az ország nyolc régiójában. Már a hír is kíváncsivá teheti az olvasót, milyen hozadéka lehet ebbõl a Magyar Fejlesztési Banknak? Az sem mellékes, hogy kik és miért mentek el erre a találkozóra, hiszen az internet világában minden információ házhoz jön. A válasz nagyon egyszerû, a személyes találkozásokat, kapcsolatokat sem az MFB, sem a vállalkozók és önkormányzatok nem tekinthetik feleslegesnek, amit alátámaszt az is, hogy a tájékoztatók szünetében az információs pultoknál ülõ szakembereknek volt elég válaszolnivalójuk.
Csillag István, a MEHIB és az Eximbank elnöke, Czirják Sándor, az MFB Zrt. vezérigazgatója, Aladics Sándor, az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettese
Tervek és források "találkozója"

A találkozó témája úgymond "adta magát": a regionális fejlesztési tervek és az ezekhez kapcsolható fejlesztési források (hitel, támogatás, garancia) elsô "találkozója" volt ez egy olyan idôszakban, amikor már a tervek és források "használata" kellô tapasztalatot halmozott fel a hitelezés és támogatások területén.

Az idôzítés szerencsés volt abból a szempontból is, hogy a program ideje alatt az egyre komolyabbra forduló nemzetközi pénzügyi válság és hazai következményeinek megjelenésével egy idôben a rendezvénysorozat fontos és autentikus tájékoztatási pontot jelentett a régiókban.

A regionális rendezvénysorozat minden helyszínén telt ház volt, több javaslat és felkérés érkezett a folytatásra, emellett felmerült a megyei szintű, hasonló programsorozat megszervezésének igénye is. Közel háromezer vállalkozó, önkormányzati vezetô, fejlesztési szakember volt partnere az MFB-nek és Bankcsoportja jelen lévô társaságainak, az Eximbanknak és a Mehibnek, valamint a Mag Zrt.-nek.

A Magyar Fejlesztési Banknak nincs fiókhálózata, de a gyakorlatban mégis a legnagyobb hálózattal dolgozik. Több mint 40 kereskedelmi bank és a takarékszövetkezetek országos hálózatán, a MAG Zrt. megyei képviseletein, a mikrohiteleket intézô MVA Helyi Központokon, valamint a kisvállalkozói hiteleket kezelô ügynökökön keresztül lehet elérni a Bank hiteleit.

Az információk eljutásának további fontos pontjai lehetnek a kistérségi megbízottak is, akik szép számmal jelentek meg a találkozókon. Ez a különbözô szintű tervek egymásra épültségét is erôsítheti, a forráslehetôségekkel együtt.

A hasonló felépítésű programoknak az elôadók sajátos hangvételű és tartalmú tájékoztatói adtak egyedi arculatot. Több helyi elôadó a regionális fejlesztési tervhez kapcsolódó példákon keresztül hívta fel a figyelmet a fejlesztési elképzeléseket kiegészítô lehetôségekre.
Részlet.
A cikk teljes terjedelemben elolvasható :
Ma & Holnap folyóirat VIII. évfolyam 6. szám-ban, vagy online előfizetéssel.
BejelentkezésElőfizetés
Legolvasottabb cikkeink
Magvas gondolatok:  liszt, ami nem búza

Magvas gondolatok: liszt, ami nem búza

Néhány héttel ezelõtt vettem teljes kiõrlésû tönkölylisztet. Végignézve a különbözõ...
Tovább a teljes cikkre
Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

2012. április 21-én, a Construma társrendezvényeként került sor a Ma&Holnap magazin...
Tovább a teljes cikkre
Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Újabb – összesen nettó 1,267 milliárd forint keretösszegû – nyilvános...
Tovább a teljes cikkre
Tengeri szélerőművek

Tengeri szélerőművek

Köztudott, hogy Magyarország nem tartozik a szélenergia nagyhatalmak közé. Habár már nálunk...
Tovább a teljes cikkre
Helyünk a világban

Helyünk a világban

2012 nyár eleje sûrû programot kínált a zöld témák iránt érdeklõdõknek. Három...
Tovább a teljes cikkre
Új utakon a hulladékgazdálkodás

Új utakon a hulladékgazdálkodás

Sok új, a hétköznapokban is jól hasznosítható információval térhetett haza az a...
Tovább a teljes cikkre
Előfizetés