Nyomtatott lap megrendelése
1 darab újság (790 Ft)
1 éves előfizetés - 6 lapszám (4.140 Ft)
Kijelölések törlése
Online lap megrendelése
1 hónap (550 Ft)
1/2 éves előfizetés (1.500 Ft)
1 éves előfizetés (2.400 Ft)
Kijelölések törlése
Hírek

Megújuló energiák piacnyitása

A második RENEXPO® – Budapest nemzetközi szakkiállítás és kongresszus 2008. április 24-26. között kerül megrendezésre a budapesti HUNGEXPO vásárközpont C pavilonjában. A szervezõk mintegy 120 kiállítót, 4-500 kongresszusi résztvevõt, több mint 3000 látogatót várnak bel- és külföldrõl, akik a megújuló energiák speciális területének nemzetközi tapasztalatairól, jövõjérõl, a legújabb fejlesztésekrõl, termékekrõl és szolgáltatásokról kívánnak szakszerûen tájékoztatni, illetve tájékozódni.
Az elsô, 2007-es rendezvényen a 83 kiállító kb. 70 százaléka (!) magyar cég volt. Sok országból jöttek látogatók, többek között Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Szlovéniából, Szerbiából, Boszniából, Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, de még Olaszországból, Nagy-Britanniából, Svédországból, sôt Ausztráliából és Kínából is, ami nyilvánvalóvá tette a közép- és délkelet-európai megújulós piacok gyors fejlôdésébe vetett bizalmat és az érdeklôdést.

"A térség kiemelkedő rendezvénye"

A tavalyi forró nyáron immár saját bôrünkön is megtapasztalt klímaváltozás, a világpiaci és hazai energiaárak alakulása, másrészt az idôközben megjelent fejlesztési programok, pályázati lehetôségek és egy sor más tényezô a megújuló energiák témaköreit még aktuálisabbá tették.
2008-ban a rendezvény kiemelt partnerországa Ausztria. Az Osztrák Gazdasági Kamara támogatásával és számos szakmai szövetség közreműködésével jelentôs számban várnak kiállítókat a világ egyik legfejlettebb "megújulós" országából, a szomszédból, akik egy külön szervezett Ausztria Energiahatékonysági Nap keretében is bemutatkoznak.

A 2008-as második kiállítást kísérô háromnapos szakmai kongresszus kiemelten magas színvonalát a szervezésben és az elôadásokon is részt vevô magyar és külföldi – elsôsorban német, osztrák, svéd, illetve összeurópai – szakmai szervezetek garantálják, meghívásukra az egyes részterületek legjobb európai szakértôi tartanak majd elôadásokat. Több országból várhatók politikusok, szakmai delegációk, valamint a nemzetközi szaksajtó képviselôi. Kiemelt téma lesz a bioenergia – elsôsorban biogáz és biomassza, ezek fenntartható és biztonságos nyersanyagai –, a kapcsolt energiatermelés és hálózati betáplálás, a geotermális hôenergia hasznosítás, a biogáz mint üzemanyag, az energiahatékony építés és épületfelújítás nemzetközi és hazai tapasztalatai, várható fejlesztései, támogatási és finanszírozási lehetôségei – természetesen kitérve a legújabb technológiai megoldásokra, a hôszivattyúk, szolár- és geotermikus fűtési rendszerek újdonságaira.
Részlet.
A cikk teljes terjedelemben elolvasható :
Ma & Holnap folyóirat VIII. évfolyam 1. szám-ban, vagy online előfizetéssel.
BejelentkezésElőfizetés
Legolvasottabb cikkeink
Magvas gondolatok:  liszt, ami nem búza

Magvas gondolatok: liszt, ami nem búza

Néhány héttel ezelõtt vettem teljes kiõrlésû tönkölylisztet. Végignézve a különbözõ...
Tovább a teljes cikkre
Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa

2012. április 21-én, a Construma társrendezvényeként került sor a Ma&Holnap magazin...
Tovább a teljes cikkre
Tengeri szélerőművek

Tengeri szélerőművek

Köztudott, hogy Magyarország nem tartozik a szélenergia nagyhatalmak közé. Habár már nálunk...
Tovább a teljes cikkre
Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Újabb – összesen nettó 1,267 milliárd forint keretösszegû – nyilvános...
Tovább a teljes cikkre
Helyünk a világban

Helyünk a világban

2012 nyár eleje sûrû programot kínált a zöld témák iránt érdeklõdõknek. Három...
Tovább a teljes cikkre
Új utakon a hulladékgazdálkodás

Új utakon a hulladékgazdálkodás

Sok új, a hétköznapokban is jól hasznosítható információval térhetett haza az a...
Tovább a teljes cikkre
Előfizetés